Blogberichten 3 redenen waarom je meer wilt doen met facturatie data

De data uit je facturatie is van onschatbare waarde voor je bedrijf. Helaas wordt hier vaak niet de aandacht aan besteed die het verdiend. Wij geven je 3 redenen waarom dit onterecht is.

Facturen…

…bevatten alle relevante bouwstenen

Producten, klanten, afzet en prijzen. Dit is de basis waar elk bedrijf op draait.

Al deze gegevens komen samen op je facturen. Deze data is dus bij voorbaat zeer geschikt als basis voor je data analyses, bijvoorbeeld in een BI omgeving.

…tonen daadwerkelijk afgerekend euro’s

Veel organisaties rapporten op basis van afzet of aantallen. Dit brengt aanzienlijke risico’s met zich mee.

Vooral bij organisaties met een target op basis van aantallen zorgt dit voor ongewenste neven-effecten, zoals het werken met (te) hoge kortingen.

Door facturatie data te gebruiken voor rapportages zijn niet alleen de aantallen inzichtelijk, maar ook de euro’s. En dat is waar het uiteindelijk om gaat.

…tonen de ontwikkeling over tijd

Een simpel eerste voorbeeld van de waarde van facturatie-data is de Customer Life Cycle.

De data die je gebruikt voor je facturen geeft perfect weer hoe een klant zich ontwikkelt. Welke producten hij afneemt, hoeveel en wanneer.

Vergelijk dit verloop over je klantenbestand en ontdek wanneer een klant zich normaal ontwikkelt, of wanneer er juist moet worden bijgestuurd.

Analyseer je facturatie-data!

Je ziet, de data van je facturatie is zeer waardevol. Zorg dan ook dat je deze data goed kunt ontsluiten en analyseren. Bijvoorbeeld met CloudBilling Business Intelligence.Met het CloudBilling billing platform breng je je facturatie op orde.

Vervolgens wordt met CloudBilling Business Intelligence de data ontsloten in een BI omgeving. Daarbij kijken we verder dan enkel de gegevens die op je facturen staan.

Ook alle relaties die daaraan ten grondslag liggen zijn analyseerbaar. Klantgroep indelingen, productgroep indelingen, customer life cycles, you name it

Benieuwd geworden naar de CloudBilling Business Intelligence oplossing? Neem contact met ons op: info@cloudbilling.com

terug naar overzicht