Blogbericht Hoe Yannick impact maakt met CloudBilling

Bij CloudBilling werken we met een groeiend team elke dag aan de cloudoplossingen voor morgen. Ieder met zijn of haar eigen expertise, maar allemaal met dezelfde missie: empowering informed decision making.

Deze keer aan het woord: Yannick Wijnen, consultant bij CloudBilling.

In mijn werk vind ik het belangrijk om een positieve impact te maken, en hiermee het bedrijf naar een hoger niveau te tillen. Dat doe ik het liefst door ideeën uit te werken, (proces)verbeteringen door te voeren en verantwoordelijkheid te nemen. Na mijn master Digital Business and Innovation te hebben behaald, zocht ik een baan waarin ik met de nieuwste technologieën kon werken, en vanuit een strategisch oogpunt over de implementatie en het gebruik van deze technologieën kon nadenken. Daarom ben ik vorig jaar begonnen als consultant bij CloudBilling. Bij CloudBilling maak ik een grote impact bij zowel de klant als bij CloudBilling zelf.

Consultant bij CloudBilling

Als consultant bij CloudBilling ben ik verantwoordelijk voor het doorlopen van implementatieprojecten bij onze klanten. Deze projecten zijn erg divers omdat elke klant om een unieke aanpak vraagt. Ik configureer de CloudBilling-omgeving aan de hand van het financiële proces van de klant. Daarnaast maak ik verschillende import en invoice templates op basis van C# en CSS. Ook ben ik verantwoordelijk voor support, waarbij het belangrijk is om altijd tot een goede en passende oplossing voor de klant te komen.

Als consultant werk ik intensief samen met onze klanten. Omdat wij een kritiek proces van onze klanten overnemen, kunnen wij een grote, positieve en belangrijke impact maken. Wanneer wij een succesvolle implementatie hebben gedaan, lossen we een enorm pijnpunt op voor de klant. Eén van onze klanten noemde ons ‘net collega’s’, wat aangeeft hoe nauw ons klantcontact is. We komen samen met klanten steeds tot nieuwe oplossingen, waarmee we niet alleen de klant kunnen helpen, maar ook als bedrijf veel leren.

Mijn takenpakket als consultant is enorm divers; ik houd mij bezig met datamanagement en data-analyse, configuratiewerkzaamheden, coderen en projectmanagement. Voor mij is dit een perfecte combinatie van zowel met innovatie en technologie werken, als met klanten en de impact van deze technologie. Door dit diverse takenpakket kan ik me goed ontwikkelen, iets wat ik waardeer in een functie.

Sollicitatieprocedure

De sollicitatieprocedure bij CloudBilling is kort en intensief. Wat ik waardeerde, is dat de gesprekken en de case direct met het managementteam plaatsvonden. We konden hierdoor meteen de diepte induiken. In deze gesprekken kwam mijn wens naar voren om door te groeien naar een strategische functie met verantwoordelijkheid, en dat sloot aan bij de verwachtingen van het managementteam. Tijdens de sollicitatieprocedure hebben zij hun visie op CloudBilling en de toekomst met mij besproken. Door hun verhaal en enthousiasme heb ik gekozen voor CloudBilling. Dat CloudBilling constant innoveert om impact te maken op de cloudindustrie en mij de vrijheid geeft om daar ook een bijdrage aan te leveren, maakte de keuze nog gemakkelijker.

Groei en persoonlijke ontwikkeling

CloudBilling is een snelgroeiend en agile bedrijf, met een team dat gemotiveerd is om ons gezamenlijke doel te halen. Eens per maand hebben we een teammeeting, met updates over onze strategie, onze producten en over (nieuwe) klanten. Deze maandelijks updates zorgen ervoor dat iedereen gefocust is en met hetzelfde doel aan het werk gaat. Onze missie is duidelijk; nu zijn we onze weg ernaartoe aan het creëren. Door elkaar steeds op de hoogte te houden zorgen we ervoor dat we niet op een eigen ‘eilandje’ zitten, maar dat we samen naar een collectief doel toe werken. Ook ik werk graag hard mee aan dit collectieve doel.

Omdat ik heb aangegeven me maximaal te willen inzetten voor het behalen van de doelstellingen, heeft het managementteam mij de kans gegeven om door te groeien. Sinds een aantal maanden pak ik ook het operationeel management op. Zo kan ik me met meer facetten van CloudBilling bezighouden. Mijn takenpakket is hiermee flink uitgebreid en nóg diverser geworden. Ik werk intensief samen met ons commerciële team, maar ook met ons productteam. Ook krijg ik steeds de kans om mijn ideeën en verbeterpunten door te voeren.

Bij CloudBilling is er goed gekeken naar mijn talenten en wensen. Daardoor kon ik binnen een jaar al doorgroeien. Ik kijk met plezier uit naar de komende tijd, waarvan ik zeker weet dat deze mij veel kansen en leermomenten gaat bieden.

Als je vragen hebt naar aanleiding van deze blog, neem dan contact op met mij op ywijnen@cloudbilling.nl of kijk eens op https://www.cloudbilling.nl/vacatures/

 

terug naar overzicht

Hoe Yannick impact maakt met CloudBilling ywijnen@cloudbilling.nl