Case: Axians

Koppelen van verschillende diensten aan klanten

Case samenvatting

De klant

Axians ondersteunt en adviseert met ICT-oplossingen en diensten haar klanten op het gebied van Informatie en Communicatie Technologie met ‘state of the art’ oplossingen, (schaalbaar, flexibel en duurzaam) waarmee organisaties optimaal kunnen werken, hun doelstellingen behalen en zo het verschil maken.

De uitdaging

Verbruiksinformatie uit het VMware Cloud platform halen: het koppelen van verschillende diensten aan klanten om te achterhalen wat er draait en voor hoe lang. Vervolgens deze informatie combineren op een factuur met overige componenten die Axians aanbiedt om een Pay-As-You-Go concept te creëren.

De oplossing

Een VMware connector installeren die de compute clusters uitleest. De verbruiks informatie wordt geconfigureerd en toegekend aan de desbetreffende klanten. Vervolgens wordt de prijsinformatie toegevoegd en aan de hand hiervan worden de facturen samengesteld.

Het voordeel

Snel en correct factureren. Door de automatische integratie met VMware is Axians in staat facturen samen te stellen met aankopen vanuit andere bronnen (aanvullende diensten, management, hardware etc.).

De hoeveelheid engineeringtijd die we erin hebben gestoken en de tijd die het ons heeft gekost om verbruiksinformatie uit het VMware platform te halen is ruimschoots terugverdiend met het afnemen en implementeren van CloudBilling. Theo Weijers | Contract Manager Public Axians

Het verhaal

Axians heeft haar clouddiensten opgezet met VMware Cloud technologie. Daardoor was het een logische keuze om de VMware tools te gebruiken voor de doorbelasting van de technische diensten aan hun klanten. Al vrij snel kwamen ze erachter dat deze tools niet aan de verwachtingen voldoen. Om het facturatieproces enigszins draaiend te houden werd er door de engineers maandelijks meer tijd dan redelijk was aan besteed.

Optimalisatie

Voor Axians was dit het moment om op zoek te gaan naar een partij die het facturatieproces moeiteloos voor ze kon inrichten. Er is snel geschakeld met CloudBilling. In dezelfde week is er een proefaccount ingericht dat direct het verbruik van de clouddiensten ging meten. Na een proefperiode van een aantal weken heeft Axians CloudBilling afgenomen. Binnen een maand zijn de prijsmodellen en de basisfactuur geoptimaliseerd.

Axians draait zelfstandig met CloudBilling. CloudBilling maakt geen deel uit van de primaire administratieproces van Axians maar staat ernaast en integreert met het bestaande SAP-systeem.

Door de juiste inrichting van het facturatieproces staat er nu een goede basis voor toevoeging van andere diensten, zoals back-up diensten, emailservices, public clouddiensten en telecomdiensten. Deze diensten kunnen toegevoegd worden aan de propositieportfolio en binnen CloudBilling gemakkelijk via financieel management beheerd worden.