Sectoren

CloudBilling biedt organisaties die te maken hebben met complexe billinguitdagingen een betaalbare billingoplossing. Wij focussen ons momenteel op oplossingen voor de volgende sectoren.

ISP/IaaS

Door diverse innovatieve diensten te leveren, zoals VM’s en storage uit de eigen Cloudomgeving, diensten van AWS en Azure, maar ook Office365 licenties, is het verzamelen van verbruik een uitdaging voor deze groep. ISP’s hanteren diverse prijsmodellen voor verschillende diensten en klanten. Dit kunnen traditionele vaste bedragen per maand zijn, een prijs per geleverde werkplek, tot en met 1-op-1 doorbelasting van afgenomen servers (memory, cores), storage en software licenties.

 

CloudBilling verzamelt het verbruik van alle klanten en koppelt dit verbruik aan de juiste prijsmodellen. Vervolgens wordt dit real-time verwerkt tot een reeks van facturen. CloudBilling connectoren met bijvoorbeeld Microsoft CSP, VMware, AWS en Azure maken integratie van het technisch platform met CloudBilling nog eenvoudiger.

 

Case Study Axians

Telco

Billing van traditionele diensten als SMS, IVR, premium servicenummers en belminuten op basis van bundels, pre-paid, post-paid en daadwerkelijk verbruik is nooit makkelijk geweest. Daar komt tegenwoordig doorbelasting van datadiensten bij en leveren Telco’s (Cloud)diensten gebundeld met de traditionele communicatie- en datadiensten. De uitdaging voor Telco’s is het omvormen van CDR’s tot een factuurstroom in combinatie met opslagdiensten, back-up services en overige Clouddiensten.

 

Met de CloudBilling CDR-koppeling kunnen de CDR’s real-time verwerkt worden tot een factuur. Op ieder moment is er inzicht in het aantal verwerkte minuten, dataverkeer en de gerealiseerde omzet. Aanvullend kunnen andere (Cloud)diensten op dezelfde factuur geplaatst worden. Het combineren van diverse diensten, zoals prijs per werkplek of afwijkende prijsmodellen per klant, zijn in CloudBilling in te richten en te onderhouden.

 

Case Study Telco Aanbieder

ISV/SaaS

ISV’s leveren diverse innovatieve Clouddiensten: online boekhouden, HR management en billing. Deze aanbieders hanteren verschillende prijsmodellen voor verschillende diensten en klanten. De diensten worden maandelijks op verbruiksbasis afgerekend, wat het factureren van softwarediensten lastig maakt. Bovendien willen ISV’s inzicht in de omzetontwikkeling op basis van het klantgebruik van de softwaredienst.

 

Door het koppelen van het softwareplatform aan CloudBilling worden de verbruikstromen naar CloudBilling gestuurd, waarmee vervolgens (real-time of batch) facturen worden samengesteld. Het koppelen is mogelijk middels de CloudBilling API. De facturen (‘hot-invoices’) zijn vervolgens real-time inzichtelijk en hierop kunnen diverse rapportages en data analyses worden uitgevoerd.

 

Case Study Basecone

De hoeveelheid engineeringtijd die we erin hebben gestoken en de tijd die het ons heeft gekost om verbruiksinformatie uit het VMware platform te halen is ruimschoots terugverdiend met het afnemen en implementeren van CloudBilling. Theo Weijers | Contract Manager Public Axians