CSP – Cloud Service Providers

CloudBilling biedt Cloud & Hosting Providers een betaalbare billing oplossing. Onze oplossing is geschikt voor de facturering van producten en diensten die geleverd (gaan) worden op basis van daadwerkelijk verbruik. Hiervoor zijn diverse standaard oplossingen beschikbaar die helpen om in een korte periode met uw cloud billing aan de slag te gaan.

Uw uitdaging

Als Cloud & Hosting Provider levert u tegenwoordig veel verschillende innovatieve diensten via de Cloud, zoals Werkplekken, Business Solutions, maar ook Virtual Machines en Storage diensten. Deze levert u uit de eigen Cloud omgeving, maar ook hybride via diensten van AWS en Azure. U hanteert hierbij vaak verschillende prijsmodellen voor verschillende diensten en klanten. Dit kunnen traditionele vaste bedragen per maand zijn, een prijs per geleverde werkplek, tot en met 1-op-1 doorbelasting van afgenomen servers (memory, cores), storage en software licenties.

De afname van deze diensten wordt periodiek, meestal één keer per maand, verwerkt tot facturen. In geval van diversiteit in de prijsmodellen zal er vaak handmatig werk noodzakelijk zijn om het verbruik te koppelen aan de juiste tarieven. Het verzamelen van dit verbruik is vaak al een uitdaging op zich, en vergt veel tijd

Onze oplossing

CloudBilling verzamelt met standaard connectoren het verbruik van al uw klanten en koppelt dit verbruik aan de juiste prijsmodellen. Het prijsmodel kunt u op alle fronten naar uw eigen wensen en afspraken aanpassen. Wij halen dit verbruik standaard 1x dag op, zodat u ook controle en zicht houdt op het verbruik van uw klanten. CloudBilling verwerkt dit verbruik vervolgens real-time tot de facturen voor uw klanten. In deze facturen vindt u alle totalen en bijbehorende service details die horen bij de levering van uw diensten. Zo heeft u een schaalbare oplossing voor uw toekomstige groei.

Standaard heeft CloudBilling connectoren met ondermeer Microsoft CSP, VMware, AWS en Azure. Wij maken daarmee de integratie van uw technisch verbruik met CloudBilling nog eenvoudiger. Ook heeft CloudBilling een uitgebreide en goed gedocumenteerde API waarmee andere systemen gekoppeld kunnen worden waarvoor wij nog geen standaard connectoren bieden.

Toegevoegde waarde CloudBilling
  • Real-time billing
  • Tijdsbesparing
  • Inzicht in verbruik en kosten
  • Inzicht in omzet en marge
  • Inzicht in klantgedrag en product performance
  • Betere forecasts doen door analyses op klant- en productinfo in CloudBilling

 

 

Wilt u meer informatie over wat CloudBilling voor u kan betekenen, stuur dan een mail naar sales@cloudbilling.nl of bel ons op +31 35 524 8900.