SaaS

CloudBilling biedt SaaS Providers een betaalbare billing oplossing. Onze oplossing is geschikt voor de facturering van producten en diensten die geleverd (gaan) worden op basis van daadwerkelijk verbruik. Hiervoor zijn diverse standaard oplossingen beschikbaar die helpen om in een korte periode met uw cloud billing aan de slag te gaan.

Uw uitdaging

SaaS Providers leveren anno 2017 veelal via de Cloud hun verschillende innovatieve diensten, zoals online boekhouden, online HR-management en online billing. Wat deze aanbieders gemeen hebben, is dat zij vaak verschillende prijsmodellen hanteren voor verschillende diensten en klanten. En de diensten worden steeds vaker op verbruiksbasis per maand afgerekend en niet meer op basis van een vaste jaarlicenties met een onderhoudsfee. Het maandelijks factureren van softwarediensten op basis van verbruik is ingewikkelder dan traditioneel vaste licentiebedragen uitfactureren. Daarnaast wil je als SaaS Provider gedurende de maand kunnen zien hoe de omzet zich ontwikkelt op basis van het gebruik van de softwaredienst door de klanten.

Onze oplossing

SaaS Providers kunnen hun softwareplatform koppelen aan CloudBilling om verbruikstromen naar CloudBilling te sturen waarmee vervolgens (real-time of batch) facturen worden samengesteld. Dit is mogelijk middels de uitgebreide en goed gedocumenteerde CloudBilling API waarmee de SaaS Provider zijn software systemen aan CloudBilling kan koppelen.

Het inrichten van de nodige prijsmodellen vormen geen enkel probleem. CloudBilling wordt standaard met enkele vooraf ingerichte prijsmodellen uitgeleverd, die u gemakkelijk naar eigen inzicht, wens en afspraak kunt aanpassen.

De resulterende facturatie (“hot-invoices”) zijn vervolgens real-time inzichtelijk. Hierop kunnen diverse rapportages worden gedraaid en data-analyses worden uitgevoerd, tot op de kleinste verbruikseenheid. Wij leveren hiervoor standaard templates mee. Koppelingen naar achterliggende boekhoudsystemen zijn in de basis al beschikbaar en worden eveneens standaard meegeleverd met CloudBilling.

Toegevoegde waarde CloudBilling
  • Real-time billing
  • Tijdsbesparing
  • Inzicht in verbruik en kosten
  • Inzicht in omzet en marge
  • Inzicht in klantgedrag en product performance
  • Betere forecasts doen door analyses op klant- en productinfo in CloudBilling

 

 

Wilt u meer informatie over wat CloudBilling voor u kan betekenen, stuur dan een mail naar sales@cloudbilling.nl of bel ons op +31 35 524 8900.