Facturatie oplossing voor SAAS aanbieders

Facturatie oplossing voor pay-per-use

CloudBilling biedt aanbieders van SaaS diensten een betaalbare facturatie oplossing. Onze oplossing is geschikt voor de facturering van producten en diensten die geleverd (gaan) worden op basis van daadwerkelijk verbruik, oftewel ‘pay per use’. Hiervoor zijn diverse standaard oplossingen beschikbaar die helpen om in een korte periode met uw facturatie aan de slag te gaan vanuit een cloud omgeving.

Uw uitdaging

SaaS Providers leveren veelal via de Cloud hun verschillende innovatieve diensten, zoals online boekhouden, online HR-management en betaaloplossingen in de cloud. Wat deze aanbieders gemeen hebben, is dat zij vaak verschillende prijsmodellen hanteren voor verschillende diensten en klanten. De diensten worden steeds vaker op basis van verbruik per maand afgerekend. Niet meer op basis van een vaste jaarlicentie met een onderhoudsfee. Het maandelijks factureren van softwarediensten op basis van verbruik is ingewikkelder dan traditioneel vaste licentiebedragen. Daarnaast wilt u als SaaS Provider gedurende de maand kunnen zien hoe de omzet zich ontwikkelt. Of misschien wel interessanter, het gebruik van de softwaredienst door de klanten.

Onze facturatie oplossing

Koppel uw softwareplatform aan CloudBilling en stuur ons de verbruiksstromen. CloudBilling stelt real-time (of per batch) de facturen op. Dit doen we middels de uitgebreide en goed gedocumenteerde CloudBilling API waarmee u als SaaS Provider de softwaresystemen aan CloudBilling kan koppelen.

Het inrichten van de nodige prijsmodellen vormt geen enkel probleem. CloudBilling wordt standaard met enkele vooraf ingerichte prijsmodellen uitgeleverd, die u gemakkelijk naar eigen inzicht, wens en afspraak kunt aanpassen.

Meer dan facturatie

Vanuit de ingelezen verbruiksstromen kunnen diverse rapportages worden gedraaid en data-analyses worden uitgevoerd, tot op de kleinste verbruikseenheid. Wij leveren hiervoor standaard templates mee. Ook koppelingen naar achterliggende boekhoudsystemen zijn in de meeste gevallen al beschikbaar en worden eveneens standaard meegeleverd.

Toegevoegde waarde CloudBilling

  • Real-time facturatie
  • Tijdsbesparing
  • Inzicht in verbruik en kosten
  • Inzicht in omzet en marge
  • Inzicht in klantgedrag en productperformance
  • Betere forecasts doen door analyses op klant- en productinfo in CloudBilling

Wilt u meer informatie over wat CloudBilling voor u kan betekenen, of een vrijblijvende kennsimaking? Neem dan contact met ons op via sales@cloudbilling.nl of bel naar 035 524 8900.