Telco

CloudBilling biedt Telecom Providers een betaalbare billing oplossing. Onze oplossing is geschikt voor de facturering van producten en diensten die geleverd (gaan) worden op basis van daadwerkelijk verbruik. Hiervoor zijn diverse standaard oplossingen beschikbaar die helpen om in een korte periode met uw cloud billing aan de slag te gaan.

Uw uitdaging

Het doorbelasten van Telecomdiensten is van oudsher een hels karwei. Billing van (inmiddels) traditionele diensten als SMS, IVR, premium service nummers en belminuten op basis van bundels, pre-paid, post-paid, en daadwerkelijk verbruik is simpelweg ingewikkeld. Daar komt tegenwoordig nog het doorbelasten van datadiensten bij en zien we Telecom leveranciers steeds meer (cloud) diensten leveren, vaak gebundeld met de traditionele communicatie en datadiensten.

De bron van Telecomdiensten, de Call Detail Records (CDR’s) moet u omvormen tot een factuurstroom. Inmiddels vaak al in combinatie met opslagdiensten, backup services en diverse andere clouddiensten die ook worden meegeleverd. En deze moet u allemaal op 1 klantfactuur plaatsen.

Onze oplossing

Voor de basis Telecomdiensten heeft CloudBilling een CDR-koppeling beschikbaar. Hiermee kunnen alle CDR’s voor alle klanten real-time (of bulk/batch, indien nodig) verwerkt worden tot een factuur. Op die manier is er op ieder moment van de maand inzicht in het aantal verwerkte minuten, dataverkeer en de gerealiseerde omzet.

Aanvullend kunnen diverse andere (cloud) diensten tevens verwerkt worden en op dezelfde factuur geplaatst worden. Het combineren van verschillende diensten in bijvoorbeeld een prijs per werkplek of het hanteren van afwijkende prijsmodellen per klant kan door de Telecom leverancier zelf in CloudBilling worden ingericht en onderhouden.

Toegevoegde waarde CloudBilling
  • Real-time billing
  • Tijdsbesparing
  • Inzicht in verbruik en kosten
  • Inzicht in omzet en marge
  • Inzicht in klantgedrag en product performance
  • Betere forecasts doen door analyses op klant- en productinfo in CloudBilling

 

 

Wilt u meer informatie over wat CloudBilling voor u kan betekenen, stuur dan een mail naar sales@cloudbilling.nl of bel ons op +31 35 524 8900.