Prijsplannen opstellen

Gedetailleerde facturen dankzij CloudBilling’s 9 bouwstenen

Met CloudBilling is het mogelijk om de meest veelomvattende facturering scenario’s mogelijk te maken. Dit kunnen wij door onze 9 prijsplan bouwstenen te combineren en gebruik te maken van onze op clusters gebaseerde klant- en productstructuur.

Factuur

Categoriseer uw producten en diensten in Productclusters

Een Productcluster in CloudBilling werkt als een boomstructuur. Het categoriseert de producten en diensten van uw bedrijf op basis van uw prijs- en factureringsbehoeften. Deze clustering is vaak vrij nauw gerelateerd aan uw productcatalogus, maar is hier niet tot beperkt.

Klantclusters op basis van locatie, distributeur of verkoopmanager

Klantclusters worden ook gedefinieerd als een boomstructuur. Elke klantgroep heeft een zekere gelijkenis. Dit heeft vaak te maken met geografische locatie, distributeur- en reseller structuren of verkoopmanager.

Definieer uw klantclusters op de juiste niveaus. Door dit te doen beschikt u over waardevolle inzichten met CloudBilling Reporting.

Prijsregels voor gedetailleerde facturen

De prijsregels die zijn gedefinieerd in CloudBilling geven gezamenlijk het prijsplan weer. Het resultaat van elke prijsregel kan op de factuur worden weergegeven. Als gevolg hiervan zijn we in staat om transparante, volledig gespecificeerde facturen voor uw klanten te produceren.

Dit zijn onze 9 bouwstenen van het prijsplan. Gecombineerd stellen ze ons in staat om een gedegen facturatie-oplossing te bieden. Zelfs in de meest uitgebreide facturatie scenario’s. Uw financiële afdeling, maar ook uw marketing- en verkoopafdeling, kan helemaal doorgaan. U kunt al hun plannen verwerken tot een duidelijke factuur.

Price Geeft de eenheidsprijs aan.
Adjust (fixed) Geeft een vaste korting of toeslag.
Adjust (percentage) Geeft een kortingspercentage of toeslag (vaak gebruikt voor BTW).
Sum Sommeert alle bedragen in het opgegeven Productcluster. Deze regel wordt ook gebruikt voor het toepassen van staffels op gebruik in een bepaalde periode, in plaats van op individuele aankopen.
Group price Werkt het zelfde als de ‘Sum’ prijsregel. Pas na het optellen van de onderliggende items wordt de opgetelde waarde vervangen door de waarde.
Ladder Staffel prijsregels worden gebruikt voor gedifferentieerde prijsbepaling. Zowel gesegmenteerde als verspringende staffels worden ondersteund.
Maximum price Definieert een maximale prijs die in rekening wordt gebracht voor een Productcluster.
Minimum price Definieert een minimale prijs die in rekening wordt gebracht voor een Productcluster.
Bundle De bundelregel controleert het gebruik tegen alle bundels.

Ingewikkelde prijsplannen

Alle prijsplan bouwstenen zijn gekoppeld aan een Productcluster en een Klantencluster. Op deze manier zijn wij in staat om uw prijsplan te definiëren op zowel een zeer diepgaand en specifiek niveau als een meer generiek niveau. Hoe gedetailleerder uw clustering is, hoe gedetailleerder de factuuroutput.


Ontdek de billing oplossing voor uw organisatie

Vraag een demo aan

Lijkt uw billing probleem uniek? Geen zorgen. We geven u graag een vrijblijvende demo van CloudBilling, afgestemd op uw situatie.

Demo aanvraag >

Prijs aanvragen

Wij bieden u dé oplossing voor alle factureringsproblemen. Selecteer de componenten van uw bedrijf en ontvang een gericht prijsvoorstel.

Prijs aanvraag >

Vragen?

Heeft u vragen over CloudBilling of de mogelijkheden en opties voor uw organisatie?
Onze specialisten helpen u graag.

Contact >