Vacature Business Consultant

Wil jij met een supersteile leercurve je snel met alle facetten van het consultancy-vak bezighouden en mee bouwen aan een groeiende organisatie? Wil jij bedrijven helpen om nieuwe businessmodellen écht te laten werken? En ben jij iemand die niet afwacht totdat je iets toegeworpen krijgt, maar zelf dingen oppakt? Dan is Consultant bij CloudBilling dé uitdaging die jij zoekt!

Wat doet CloudBilling?

“How hard can it be?” horen we vaak wanneer we bij nieuwe klanten aan tafel zitten. De meeste organisaties realiseren zich niet dat facturatie niet iets is dat je er maar even bij kunt doen en gaan er vaak pas iets aan doen op het moment dat het eigenlijk al te laat is. Gelukkig weten wij daar bij CloudBilling wel raad mee. Een factuur is het eindresultaat van misschien wel het belangrijkste bedrijfsproces: het Order-to-Cash proces. We zijn experts op het gebied van automatiseren van grootschalige, complexe facturatie en het stroomlijnen van het Order-to-Cash proces.

Maar Billing is just the start. In veel gevallen is CloudBilling het verzamelpunt waar verschillende datastromen samenkomen. Met CloudBilling Business Intelligence (BI) zetten we deze data om in waardevolle, strategische informatie in bijvoorbeeld PowerBI of Tableau waar klanten echt iets mee kunnen. From invoice to insight noemen we dat. CloudBilling is daarmee niet langer enkel een krachtige billing engine, maar een essentieel onderdeel van de waarde propositie van onze klanten.

Wat doet een consultant dan?

Tsja, wat niet eigenlijk? Elke dag is anders. Soms zit je op kantoor, maar je werkt ook regelmatig bij de klant op locatie. Als Consultant bij CloudBilling ben je bijvoorbeeld bezig met het:

 • managen van jouw projecten bij zowel start- & scale-ups als bij grote spelers;
 • begeleiden van veranderprocessen bij vooraanstaande nationale en internationale klanten als T-Mobile, Wolters Kluwer en Tellow;
 • leiden van allerlei sessies, van een technisch overleg tot een creatieve brainstormsessie.

Wat krijg je?

Buiten al deze ervaringen die je opdoet binnen CloudBilling, krijg je natuurlijk ook nog goede arbeidsvoorwaarden die we je niet willen onthouden. Als Consultant bij CloudBilling krijg je:

 • een mooi salaris;
 • een leaseauto of mobiliteitsvergoeding;
 • een opleidingsprogramma en een persoonlijk ontwikkelingsbudget;
 • een MacBook Pro en een mobiele telefoon + abonnement;
 • collectieve verzekeringen en een pensioenregeling.

Wat wordt van jou tenminste verwacht?

 • Een afgeronde WO Master;
 • 0-3 jaar werkervaring;
 • Een proactieve, ondernemende houding;
 • Aantoonbare affiniteit met IT;
 • Haarscherpe analytische skills;
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift;
 • Als je ervaring hebt met financiële systemen en/of facturatie, is dat mooi meegenomen.
 • Ervaring met BI tools als PowerBI of Tableau is een pré.

Over CloudBilling

CloudBilling bestaat uit een (nog) klein, multidisciplinair team. In 2019 hebben we ingezet op grootschalige internationale groei. We schakelen snel en hebben korte lijnen. Daardoor krijg je snel veel verantwoordelijkheid. Geen paniek, je collega’s staan altijd voor je klaar om je te helpen. Je hebt de vrijheid om je rol op jouw manier in te vullen en op die manier mee te bouwen aan een groeiende organisatie.

CloudBilling is onderdeel van de Yellowtail Group. Het grote voordeel: de vibe & korte lijnen van een start-up, in een strak kantoor en met een lekkere lunch. Vanuit Yellowtail worden er een hoop dingen geregeld zoals trainingen & opleidingen, maar ook veel gezellige uitjes! Bijvoorbeeld borrels, wintersporten, een hackathon, bedrijfsvoetbal, game-avonden, etc. En dan doen we vanuit het CloudBilling-team natuurlijk ook nog het een en ander.

En nu?

Heb je nog vragen? App of bel met recruiter Kevin Overzee via 06 575 93 555. Ben je enthousiast en wil je direct solliciteren? Mail je motivatiebrief, CV en cijferlijsten naar pz@yellowtail.nl!
Bij CloudBilling (en de onder Yellowtail Group vallende BV’s) gebruiken wij de motivatiebrief, het CV en de cijferlijsten enkel gedurende de sollicitatieprocedure ter beoordeling van de sollicitant. Wanneer de sollicitant is afgewezen, bewaren wij gedurende een jaar enkel de naam en de manier waarop de kandidaat met CloudBilling (en de onder Yellowtail Group vallende BV’s) in contact is gekomen. Dit om inzicht te krijgen in onze gebruikte wervingskanalen en eventuele toekomstige beslissingen. De rest van de verstrekte informatie wordt verwijderd.